Category Archives: Karya Sastra

Fiksimini

Kampung Bangsat Ku Yusef Muldiyana II Di Kampung Bangsat, sakabéh wargana, ti mimiti Lurah, RW, RT, Lebé, Paraji, Guru, Mantri, nepi ka warga séjénna, taya lain, nyaéta bangsat. Hiji peuting, di Kampung Bangsat téh aya salah saurang bangsat ningali Hansip … Continue reading

Posted in Carpon, Karya Sastra | Leave a comment

Kumpulan Mantra Sunda

Menurut para ahli, lahirnya mantra pada zaman animisme/dinamisme, hal ini erat sekali dengan kepercayaan orang sunda pada waktu itu. Dalam perkembangannya, mantra sunda tersebut  terpengaruh oleh keyakinan orang sunda selanjutnya. Hal ini diketahui pada beberapa mantra yang telah menggunakan kata-kata … Continue reading

Posted in Karya Sastra, Puisi | 4 Comments

Patepung Ki Sobat Basa Konkernas PGRI IV

  Savoi Homann Bandung Ku : Dadan Wahyudin Hiliwir angin nebak daun palem pating aroyag. Patalimarga nu ka Simpanglima-keun di Jalan Lengkong meumeujeuhna ramé. Ma’lum wanci budalan pagawé jeung budak sakola.  Sora knalpot angkot bulao Buahbatu-Sederhana jeung Elang-Cicadas anu pulas … Continue reading

Posted in Carpon, Karya Sastra | 1 Comment